Miten myydä

Miten huutokauppa toimii?
 

Internethuutokauppa Huutokauppa.com on palvelualusta, jonka kautta itsenäiset Huutokauppalaitokset voivat tarjota myyntiin toimeksiantajiltaan saamiaan myyntikohteita. Huutokauppa.com on taloudellinen, nopea ja logistinen kumppani. Lukuisat ostajat rekisteröityvät käyttäjiksi päivittäin.

Huutokauppa.com tarjoaa:
 

  • Keinon vähentää velkoja, inventoida ja realisoida ylimääräinen kalusto/varasto
  • Kasvavat kotimaiset ja maailmanlaajuiset markkinat
  • Luotettavan yhteistyön niin ostajalle kuin myyjälle
  • Ei markkinointikustannuksia
  • Markkinatilanteen ja -hintojen analysoinnin 
  • Tilastot myydyistä ja myymättömistä tuotteista 
  • Ammattitaitoisen tuen
  • Helppokäyttöisyyden


Tämä tekee Huutokauppa.comista yhden nopeimmin kasvavista nettipohjaisen huutokauppapalvelun tarjoajista.


Myy kohteita Huutokauppa.com -sivuilla.
 

1 - Ota yhteyttä

Ota yhteyttä itsenäiseen huutokauppalaitokseen. Löydät huutokauppalaitosten yhteystiedot aloitus-sivun vasemmasta palkista kohdasta yhteistyökumppanit.
Huutokauppa.com:n yhteistyökumppaneina toimivat huutokauppalaitokset tarjoavat tavaroiden ja tuotteiden myyjille kilpailukykyisen provisiopohjaisen myyntipaketin, jossa myyntiprovisio riippuu kokonaispaketista, josta myyjä ja kyseinen huutokauppalaitos sopivat keskenään.

 

2 - Tiedot tuotteesta/tuotteista

Lähetä tiedot myytävistä tuotteista valitsemallesi huutokauppalaitokselle esim. sähköpostitse. Liitä mukaan omat yhteystietosi, lyhyt kuvaus myytävistä tuotteista, tekniset tiedot (kuten sarjanumero, vuosimalli, jne.), pohjahinta sekä mielellään useita ja eri kuvakulmista otettuja tarkkoja ja laadukkaita valokuvia.

 

3 - Sopimus

Huutokauppalaitosten edustajat ottavat sinuun yhteyttä ja keskustelevat mielellään yksityiskohdista kanssasi. He tekevät kanssasi toimeksiantosopimuksen. Toimeksiantosopimus voi olla joko tuotekohtainen tai vaikka ns. vuosisopimus, joka voi käsittää useita toimeksiantoja pitkin vuotta.

 

4 - Markkinointi

Allekirjoitettuasi toimeksiantosopimuksen, huutokauppalaitokset ryhtyvät toimenpiteisiin saattaaksesi tuotteesi julkaistaviksi Huutokauppa.com verkkosivuilla. Sopimuksen yhteydessä sovitaan menettelyistä myyntikohteiden kuvaamiseksi ja toimintakunnon tarkastamiseksi, tällöin tuotteidesi on oltava sovitusti saatavilla tarkastusta varten. Jokaista huutokauppaa markkinoidaan perinteisen median, internetin ja telemarkkinoinnin keinoin. Huutokauppalaitos vastaa ostajien kysymyksiin ja järjestää tuotteiden näytön ja tutustumistilaisuuksia pyynnöstä.

 

5 - Tarjousten tekeminen

Huutajat saavat reaaliaikaista tietoa onnistuneista huudoista. Huutokaupan päätöspäivänä heillä on viimeinen mahdollisuus tehdä tarjouksia. Kohteiden sulkeminen on jaettu muutaman tunnin ajalle. Sulkemispäivänä kohteiden huutoaikaa pidennetään automaattisesti 3:llä minuutilla viimeisestä tarjouksesta. Kun tarjouksia ei tule enää, tuote on myyty, mikäli asetettu varaushinta on saavutettu. Mikäli varaushintaa ei ole saavutettu, Huutokauppalaitos ottaa yhteyttä korkeimman tarjouksen jättäneeseen huutajaan. Huutajalle ilmoitetaan toimeksiantajan asettama varaushinta ja hänelle annetaan mahdollisuus nostaa tarjousta varaushinnan saavuttamiseksi. Mikäli kauppa syntyy näin, tuote on myyty, jos varaushintaa ei saavuteta näinkään, tulee kohde uudelleen myyntiin Huutokauppa.com sivulla myöhemmin määriteltynä ajankohtana, ellei asiasta ole toisin sovittu.

 

6 - Maksut

Itsenäiset huutokauppalaitokset hoitavat rahaliikenteen seuraavasti.
Hyväksytyn voittohuudon tehnyt huutaja saa proformalaskun toimeksiantosopimuksen tehneeltä Huutokauppalaitokselta. Kun Huutokauppalaitos on vastaanottanut maksusuorituksen asiakasvarojen tilille, se informoi myyjää suorituksen saapumisesta sekä julkaisee kauppatapahtumasta kirjanpitokelpoisen kuitin, niin myyjälle kuin ostajallekin. Tämän jälkeen ostaja voi ryhtyä toimenpiteisiin kohteen noudon järjestämiseksi.
Huutokauppalaitos suorittaa toimeksiantajalleen tilityksen, jonka yhteydessä hän perii saadusta huutokauppasummasta toimeksiantajan kanssa sovitun palkkion. Tilitys toimeksiantajalle tehdään n. 2 pankkipäivän sisällä siitä kun varat ovat edelleen siirettävissä toimeksisaaneen asiakasvarojen tililtä.
Ostaja vastaa kohteen kuljetuksesta/rahdista, ellei asiasta ole erikseen toisin sovittu.