MITEN OSTAA

1 - Hanki käyttäjätunnus

Rekisteröi itsesi Huutokauppa.com sivulla (voit siirtyä rekisteröintiin myös tästä). Rekisteröinti ja käyttö on ilmaista ja vaati vain toimivan sähköpostiosoitteen. Voit itse määritellä käyttäjätunnuksen ja salasanan. Saatuamme rekisteröintipyyntösi lähetämme vahvistuksen sähköpostiisi. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä ja vie rekisteröinti loppuun. 

 

2 - Tee tarjous

Kun olet saanut käyttäjätunnuksen, voit kirjautua sisään ja tehdä tarjouksia haluamistasi kohteista. 

Huutokauppalista on saatavilla viikon lopulla ja huutokauppa päättyy pääsääntöisesti keskiviikkoisin. Teemahuutokaupoissa huutoaika voi olla pidempikin. Huutokaupassa tapahtuu kokoajan, uusia tuotteita ilmoitetaan päivittäin. Kannattaa siis seurata mitä Huutokauppa.com sivuilla tapahtuu. Saatavilla on myös tuotteita suoramyynnistä, eli varastomyynnistä ja konkurssimyynnistä.

Klikkaa kiinnostavaa kohdetta. Tee tarjous ja osta tuote. Vahvista tarjous. Ensimmäisestä huutokauppapäivästä lähtien näet onko tarjouksesi voittava ja täyttyykö varaushinta. Määräajan päättymispäivänä sinulla on viimeinen mahdollisuus tehdä tarjous helposti "Sulkeutuvat huutokaupat" – välilehteä käyttäen. Sulkeutuvat huutokaupat -kohdan alla huutokauppaamme kohteita 5:n kohteen ryhmissä 15 minuutin välein. Tämä antaa sinulle enemmän aikaa tarjousten tekemiseen. Huutokauppa päättyy määräaikaan, mikäli varaushinta on tai ei ole ylitetty eikä kukaan ole korottanut 3 minuutin sisään viimeisestä voittavasta huudosta. Viimeisen 3 minutin aikoina pudotetaan korotus aina puolen verran.

Konkurssi- / tarjousmyynnin osastolla jätetty tarjous on aina sitova.
Sitoudut ostamaan kohteen kun olat käyttänut "Osta heti" mahdollisuutta. 

 

3 - Maksu

Jos olet korkeimman tarjouksen tekijä eli voitat huutokaupan tai konkurssi-/tarjousmyynnin ja hintavaraus on ylitetty, tai jos olet ostanut varastomyynnistä jotain niin proformalasku tulee näkyviin teihin tilille "Laskut" välilehden alle ja myös lähetetään viesti siitä sähköpostiin. Proformalaskut ja kuitit ovat lajitteltu vastaavasti osastojen välilehtijen alle (esim. Varastomyynnin laskut ja kuitit löydät "Laskut" välilehdeltä "Varastomyynti" napin alta). Kohteen ilmoittanut Huutokauppalaitos käsittelee maksun ostajan ja myyjän välillä. Maksettuasi proformalaskun tulet saamaan erillisen kirjanpitokelpoisen kuitin, ilmoittamallasi maksajan nimelle kirjoitettuna. Mikäli jättämäsi korkein tarjous ei ylittänyt hintavarausta, tulet saamaan sähköpostitse ilmoituksen hintavarauksen määrästä. Sinulle tarjotaan näin etuoikeus kohteen lunastamiseen hintavaraus hinnalla. Kaikki tarjoukset on kuitenkiin sitovia.

 

4 - Kuljetus/Nouto

Kun Huutokauppalaitos on saanut maksun, tuotteet ovat valmiita kuljetettavaksi/noudettavaksi. Kuljetuksesta tulee sopia kunkin kohteen myyneen Huutokauppalaitoksen kanssa erikseen, suositeltusti ennen laskun maksamista. Huutokauppalaitoksilla on edulliset rahtisopimukset - kysy tarjousta toimituksesa vaikkapa kotiovelle.

 

5 - Kauppojen peruminen

Jos hintavaraus on ylitetty ja järjestelmä on lähettänyt ostajalle proformalaskun ja sen jälkeen ostaaja halua perua kaupat on myyjällä oikeus periä perumiskulut / vahingonkorvausmaksun joka on 10% kauppahinnasta tai minimissään € 25, ellei myyjä ole ilmoitanut erikseen tuotteen kohtaisesti perimiskulun / vahingonkorvausmaksun summan.

Varastomyynnistä ostettujen tuotteiden perumisessä käytetään edellä mainittua sääntöä.
Konkurssi- / tarjousmyynnissä olevien tuotteiden ostamisessä ja korkeimman tarjouksen jättämisessä käytetään edellä mainittua sääntöä. Rekisteröidy jo tänään ja aloita huutaminen!